ETIQUETA

Autor: Cani

0

La darrera classe del curs està a punt de començar. Just abans que arribi el profe, un estudiant enganxa un paper amb el text sóc tonto a l'esquena d’un company i demana a la resta de la classe que no digui res.

Així, entre mirades de burla, comença la classe de robòtica, fins que el professor projecta un repte complicat a la pissarra i pregunta:

- Qui vol sortir a proposar una solució?

Ningú mou un dit, excepte el noi amb la nota penjada.

Enmig de rialles inexplicables, camina cap a la pissarra i resol el problema utilitzant 3 variables i 2 bucles imbricats.

El professor felicita l’alumne i de tornada al seu seient li treu el paper de l'esquena. A continuació es dirigeix a la resta amb la nota a la mà i tristor al rostre:

- I a vosaltres, us vull demanar disculpes.

Els alumnes es miren sorpresos sense comprendre aquelles paraules.

- Alguna cosa dec haver fet molt malament si després de tot un curs junts no he aconseguit que ni un sol de vosaltres hagi tingut el companyerisme ni la valentia de llevar-li aquesta nota.

Els alumnes romanen capcots en silenci, visiblement avergonyits. Després d’una estona d’incòmode silenci, una mà s’aixeca per confessar:

- Jo li he posat el paper. Ho sento molt i li demano perdó.

Queda un minut per a que acabi la classe i el curs. El professor somriu i s’acomiada dels seus alumnes:

- Bé, encara que jo no hagi estat un bon mestre, les errades si que ho són, ja que sempre ens ensenyen alguna cosa. Com ara mateix. Si el company hagués sabut que duia el paper a l’esquena no s'hauria aixecat per respondre. Aquesta no serà ni molt menys l’única etiqueta que li penjaran, igual que a la resta de nosaltres. El millor que podem fer és ignorar aquestes etiquetes i aprofitar cada oportunitat que tinguem per aprendre, disfrutar i ajudar els altres. Tant dins com, sobretot, fora de l’aula. Bon estiu a tothom!